3 narancs
3 citrom
2 nagy marék citromfűlevél
2 liter víz
A citromfűleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 2 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni hagyjuk 1 órát, majd kislyukú szűrőn átszűrjük egy kancsóba. Hozzáöntünk még 1 liter vizet, ízlés szerint édesítjük és belekarikázunk 1 citromot és 1 narancsot.
Néhány friss citromfűlevelet is dobhatunk bele.
A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni, amelyiknek virágpor található a tetején. Fontos még, hogy ne eső után szedjük, mert nem lesz rajta elég virágpor és ez adja a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét önt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a cukorszirupot (porcukrot) a baracklével. Jól behűtött pezsgőspohárba töltjük. Ráöntjük a pezsgőt, és óvatosan megkeverjük. Adagonként 1-1 kiskanál gránátalma-szi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű