3 narancs
3 citrom
2 nagy marék citromfűlevél
2 liter víz
A citromfűleveleket mosás után egy mozsárban pépesre dörzsöljük 3 evőkanál kristálycukorral. 1 liter vízbe belecsavarjuk 2 citrom és 2 narancs levét és hozzátesszük a pépet. Állni hagyjuk 1 órát, majd kislyukú szűrőn átszűrjük egy kancsóba. Hozzáöntünk még 1 liter vizet, ízlés szerint édesítjük és belekarikázunk 1 citromot és 1 narancsot.
Néhány friss citromfűlevelet is dobhatunk bele.
1. A banánt hámozzuk meg, nyomjuk szét villával és a hideg tej felével turmixoljuk össze. 2. A maradék tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot keverjük bele, majd töltsük négy poh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat vágjuk darabokra, és távolítsuk el a magokat, fás részeket. A feldarabolt gyümölcsöket, a gyömbért és a citromfű- levelet tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a lime lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű