Családireceptkönyv.hu

Kurkumás, citromos forró mézital


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl méz
2 teáskanál őrölt kurkuma
1 citrom
3 cm friss gyömbér

Elkészítés:


A mézet és a kurkumát egy habverővel jól összekeverjük, és egy üvegbe téve tárolhatjuk. Ha a pasztát forró, de nem forrásban lévő vízhez keverjük és citrommal, frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük, megfázás estén gyógyító hatású.
De a mézes, kurkumás pasztát akár keverhetjük joghurthoz is.

Kurkumás, citromos forró mézital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ágyas pálinka - aszalt gyümölcsös
Ágyas pálinka - aszalt gyümölcsös

A hozzávalókra ráöntjük a pálinkát, zárható széles szájú üvegbe rakjuk és naponta összerázzuk. Három-négy hétig a gyümölcságyon hagyjuk, majd szép üvegekbe töltjük és kínáljuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Tojáslikőr
Tojáslikőr

A tojássárgát keverjük ki a porcukorral és vaníliás cukorral. A felforralt és lehűtött tejet és alkoholt apránként adagoljuk hozzá.Kb 2 hétig érleljük, 2-3 naponként rázzuk össze.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bodzaszörp
Bodzaszörp

5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)
Házi Bayley’s bögrésen - gasztroajándék (Rupáner)

1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia! 2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk