Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Libamell sült alma mártással


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 libamell
2 zöldalma
1-2 fej hagyma
kakukkfű
1 kg krumpli
tej
vaj
rukkola

bors

Elkészítés:


A libamellet konyhai papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy csak a hájréteget vágjuk át, és a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felhevítünk és beletesszük a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és kb 4-5 percig sütjük, amíg a hájból kisül a zsír. A zsírt leöntjük alóla, ez később sok mindenre felhasználható. Megfordítjuk a mellet és a másik oldalát is pirítjuk kb. 2-3 percig. Amíg a libamell a serpenyőben sül, addig az almákat és a hagymát kisebb kockákra vágjuk, és a sütőlapra szórjuk őket. A serpenyőben megsült libamelleket szintén a sütőlapra helyezzük. Friss kakukfüvet morzsolunk rájuk, és az almát és a hagymát meglocsoljuk egy kevés libazsírral. 170 C-ra előmelegített sütőbe 16-20 perc alatt belül rózsaszínűre kívül ropogósra sütjük. Ha teljesen át akarjuk sütni a húst, akkor 25-27 percig süssük. Közben elkészítjük a krumplipürét a szokásos módon. A főtt krumplit áttörjük és egy kevés tejjel és sok vajjal kikeverjük.
A rukkolát felaprítjuk és a forró pürébe keverjük. Amíg a szeletelés előtt alufóliával letakarva még pihentetjük a libamellet – ez 5-10 perc -, elkészítjük az alma mártást. A liba mellett sült almát és hagymát botmixerrel pürésítjük.

Libamell sült alma mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás bundában sült csirkemell
Almás bundában sült csirkemell

A csirkemellet 3 cm széles csíkokra szeleteljük, majd kiklopfoljuk és megsózzuk. Két almát durvára reszelünk. A sütőporral elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a tojást és annyi viz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortilla chipses csirkefalatok tartár mártogatóssal
Tortilla chipses csirkefalatok tartár mártogatóssal

Megmossuk a csirkemelleket fel vágjuk kicsit nagyobb kockakra olyan hüvelykujj nagysaguakra. Ki hogy szereti. ( szerintem mutatosabb kis kockákra vágni. Ha meg vagyunk a felkockáz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bakonyi húsgolyók
Bakonyi húsgolyók

A darálthúshoz adom a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszerköményt, az aprított petrezselyemzöldet, sót és borsot, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkepörkölt nokedlivel
Csirkepörkölt nokedlivel

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikár...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk