menu

Családireceptkönyv.hu

Lollipop csirkeszárny Restaurant Style•kínai recept


Írta:

Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10-12 db csirkeszárny
PÁCHOZ:
só ízlés szerint
1/4 ek. fekete bors (őrölt)
1/4 ek vörös chili por
1 ek szója szósz
1 kk gyenge ecet
1 kk fokhagyma paszta

BUNDÁHOZ:
só ízlés szerint
2 db tojás
1 kk fekete bors őrölt
1/4 csésze liszt
4 ek. kukorica liszt
hideg víz szükség szerint
Prézli szükség szerint
olaj

Elkészítés:


A szárnyak ELŐKÉSZÍTÉSE lollipop-hoz:
A szárnyvégeket levágjuk, a szárnytőt és a középső részt használjuk fel.
1•Szárnytő előkészítése:
A csirkeszárny felső részén csak egy csont van, itt a szárnytő vékonyabbik felénél körben csontig bevágjuk a húst, majd
a komplett húsrészt lefelé húzzuk. A végén a bőrrel újrabugyoláljuk, mintha egy csirke alsó combja lenne.
2•Középső rész előkészítése:
A csirkeszárny közepében 2 csont van, de csak a vastagabb csontra van szükségem. A csirkeszárny egyik végét egy határozott mozdulattal levágom, és a húst mind a két csontról elkezdem lefelé tolni, a vékonyabb csontot (hús nélkül) egyszerűen kitöröm. A vastagabb csonton maradt húst letolom egészen az aljáig.
Kicsit visszahajtjuk, ezt fogjuk majd bepanírozni.
PÁCOLÁS (30 perc):
Az előészített lollipop csirkeszárnyakat egy tálra rakom, sózom, borsozom, megszórom a chili porral, a fokhagyma péppel,
gyömbér porral, szójaszósszal, ecettel. Összekeverjük, hogy mindenhol érje a pác, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
BUNDA:
só 1/4 ek. vagy ízlés szerint
1/4 ek fekete bors őrölt
2 tojás
1/4 csésze liszt
1/4 ek. kukorica liszt
hideg víz szükség szerint
prézli szükség szerint
A lisztet tálba öntjük, bele a kukoricaliszt, kevés só, bors. Egy habverővel jól elkeverjük. Beleütjük a tojást, keverjük, hideg vizet adunk hozzá szükség szerint, a tészta kb. palacsinta tészta állagú legyen.
Egy másik tálba bekészítjük a prézlit.
A csirkeszárnyakat a csontnál fogva először a tésztába mártjuk, jól lecsepegtetjük és beleforgatjuk a prézlibe. Kicsit rálapogatjuk a panírt, majd szépen felsorakoztatjuk őket egy tányérra.
Olajat forrósítunk, majd óvatosan elhelyezzük benne a csirkeszárnyakat. Néhányszor megforgatjuk és pirosra sütjük.

Lollipop csirkeszárny Restaurant Style•kínai recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás-tejszínes csirkemell
Gombás-tejszínes csirkemell

Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges tepsis csirke
Zöldséges tepsis csirke

A zöldségeket tetszés szerint felvagdaljuk. A tepsibe alufóliát teszünk. Meglocsoljuk olívával, és a zöldségeket beleszórjuk. A húst megmossuk, besózzuk, majd a zöldségekre sorb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Göngyölt csirkemell füstölt sajttal
Csirkemell - Göngyölt csirkemell füstölt sajttal

1. Egy csirkemell szeletet kiklopffolunk füstölt sajtot reszelünk rá és felgöngyöljük. (Egészen könnyen feltekerhető.) 2. Ezután centis vastagságúra felszeleteljük, és kevés ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mázas csirkecombok pirított burgonyával
Mázas csirkecombok pirított burgonyával

A csirkecombokat megtisztítjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a ketchupöt a folyékony mézzel, a mustárral, a szójaszósszal és a gyros fűszerkeverékkel. Megkóstoljuk, ízlés szeri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk