menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyszószos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csirkemellhez
400 g csirkemell filé
100 ml balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

feketebors (őrölt)
A hús sütéshez
2 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
2 marék meggy (magozott)
1.5 evőkanál balzsamecet
100 ml bor (vörös, száraz)
1 csipet só
1 csipet feketebors (őrölt)
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál víz
50 ml meggylé
1 nagy teáskanál vaj

Elkészítés:


A csirkemellet megmossuk, 4-5 kisebb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és berakjuk egy tálba, vagy egy tasakba. Hozzáöntjük a balzsamecetet és hűtőbe tesszük, legalább egy órára.
Kivesszük a húst a pácból és egy serpenyőben, kevés olívaolajon megsütjük őket, a szeletek vastagságától függően kb. 4-5 perc kell neki oldalanként.
A szószhoz kimagozzuk a meggyet, és egy serpenyőbe rakjuk. Hozzáöntjük a vörösbort, meggylevet, balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és kb. 5-6 percig forralgatjuk.
A keményítőt elkeverjük a vízben.
Majd a szószhoz adjuk. Pár percig kevergetjük amíg besűrűsödik a szósz, végül hozzáadjuk a vajat és elkeverjük a meleg szószban.
A megsült csirkemelleket a szósszal leöntve tálaljuk

Meggyszószos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Sólet
Sólet

A szárazbabot előző este beáztatjuk, leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, és összekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes gombás csirkemell
Tejszínes gombás csirkemell

Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rosé kacsamell sütése
Rosé kacsamell sütése

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
Őzgerinces csirkemell
Őzgerinces csirkemell

A húst kockákra vágtam, fűszereztem. A tojásokat, a tejföllel, sajttal, liszttel, maradék fűszerekkel összekeverjük, beleöntjük a kockázott húst is. A formát kivajazzuk és zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk