400 g csirkemell (egész, filé)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 evőkanál virágméz
1 evőkanál angol mustár
500 ml kukoricapehely
só
bors - fekete (tört)
50 ml édes chiliszósz
A csirke mellet felcsíkozzuk, megsózzuk.
A kukoricapelyhet összetörjük, megborsozzuk.
A tojásokat összekeverjük a mézzel, és a mustárral.
A csirkemell csíkokat belemártjuk a tojásos keverékbe, majd az összetört kukorica pehelybe.
A bebundázott csirkemell csíkokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 220 C fokon, 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.
A csirkemellet felkockázzuk és forró olíva olajba préselt fokhagymán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Ha megsült akkor kivesszük és a felcsíkozott szalonnát is megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítottam majd apróra kockáztam. A húst megtisztítottam majd csíkokra vágtam. A hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a húst és fehéredésig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű