400 g csirkemell (egész, filé)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 evőkanál virágméz
1 evőkanál angol mustár
500 ml kukoricapehely
só
bors - fekete (tört)
50 ml édes chiliszósz
A csirke mellet felcsíkozzuk, megsózzuk.
A kukoricapelyhet összetörjük, megborsozzuk.
A tojásokat összekeverjük a mézzel, és a mustárral.
A csirkemell csíkokat belemártjuk a tojásos keverékbe, majd az összetört kukorica pehelybe.
A bebundázott csirkemell csíkokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 220 C fokon, 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemájat megmossuk, papírtörölközővel leszárítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. 2. Lisztbe, felvert tojásba, morzsába mártva bundázzuk, villával megszurkáljuk, hogy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vegyes zöldségeket megpároljuk, az apróra vágott almát hozzákeverjük, fehérborssal, pici sóva megszórjuk. 2. A csirkemellből kb. fél cm vastagságú szeleteket vágunk, picit me...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElőző nap a libamellet lehártyázom, megformázom, a bőrét rombusz alakban beirdalom, - vigyázva, hogy csak a bőrbe vágjak bele és a húsba ne – majd fél maréknyi sóval, kevés durvára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű