menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes ♥ Narancskrémes őzgerinc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
12 dkg méz
12 dkg vaj (puha)
3 db tojás
12 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
♥ TÖLTELÉK
20 dkg sárgabaracklekvár
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt, bio)
6 dkg vaj (lágy)
5 dkg porcukor
15 ml narancslé
♥ MÁZ
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt.
A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk.
A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához és az őzgerincformába öntjük.
25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
Éles késsel óvatosan 4 vékony lapra vágjuk. (Ügyeskedjünk, nem könnyű!)
A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
A lágy vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és a narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg.
Erre helyezzük az újabb tésztaréteget, melyre rákenjük a maradék lekvárt. Végül az utolsó lappal lefedjük.
Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és leöntjük vele a süteményt.
Tetejét ízlés szerint díszítjük.
A kész süteményt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, így a tésztája nagyon finom puha lesz a lekvárnak és méznek köszönhetően.

Mézes ♥ Narancskrémes őzgerinc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Porchetta, sült zöldséges szósszal
Porchetta, sült zöldséges szósszal

A húst kiterítjük, és mindkét oldalán nagyon alaposan besózzuk (jobban, mint gondolnánk, hogy kell). Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, másnap a só felesleges részét let...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta
Piskóta

Kávé krém tölteléknek :) 2,5dl fekete kávéhoz adunk 4ek porcukrot és szirupot főzünk belőle. egy másik tálban 20dkg vaj, 20dkg margarint, 25dkg porcukor, 1 tojássárgáját jó h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Adventi muffin
Adventi muffin

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Habkarika
Habkarika

1. A sütőt 80 °C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db toj...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk