Hókifli
Hozzávalók:
45 dkg liszt
30 dkg zsír
30 dkg tejföl
1 kiskanál porcukor
csipet só
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
töltelék: ízlés szerint lekvár, dió, mák
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy-két órára a hűtőbe tesszük.
A lehűlt tészta felét kivesszük, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd felvágjuk csíkokra. Megtöltjük, feltekerjük és daraboljuk.
Tepsire tesszük és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kicsit hűlt megszórjuk vaníliás porcukorral.
A màsik db tésztàval is így jàrunk el!!
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: 0,5 h Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejet, cukrot, mézet, citromhéjat. Összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a diót/mákot. Ízlés szerint a mazsolát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet, cukrot, vajat vízfürdőn összeolvasztom, a lisztet a fűszerekkel összekeverem , a mézes keverékbe( ha már nem forró) belekeverem a tojásokat és a fűszeres liszttel simára d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű