♥TÉSZTA
3 db tojás
120 g porcukor
50 ml víz
50 ml olaj
125 g rétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
♥VANÍLIÁS KRÉM:
1 cs. vaníliapuding
3 ev. kanál kristálycukor
400 mltej
♥TEJSZÍNES KRÉM:
150 ml habtejszín
200 ml tejföl
1 cs. vaníliacukor
♥csokoládéöntet
Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyikhez pedig hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük.
A világos tésztát egy kb. 23 x 32 cm nagyságú tepsibe öntjük, majd erre a világos tésztára kanalazzuk rá a sötét (kakaós) tésztát.
A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a tej másik, hideg felébe pedig beleszórjuk és elkeverjük a vaníliapudingot. A pudingos tejet hozzáöntjük a forró cukros tejhez és sűrű pudingot főzünk belőle.
A meleg pudingot egy merőkanál segítségével rátesszük a csokoládés tésztára. Egy villa segítségével mindhárom tésztát „spirálosan” összekeverjük. Lényegében a villát beleszúrjuk a 3 rétegbe, és elkezdünk vele mozogni, olyan irányban és alakzatban, ahogyan csak szeretnénk.
A süteményt 200 fokon 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
Amíg a tészta sül, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és ez a krém kerül a kihűlt sütemény tetejére.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű kapcsos tortaformát beburkoltam több réteg alufóliával, ezzel téve vizhatlanná, mert vizfürdőben kell sütni. A kekszet ledaráltam és összekevertem a fahéjjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral elkeverjük, majd 8 kanál vizet apránként hozzáadva 30 percig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amit a sütőporral és a kakaóval e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe beleáztatjuk a mandulákat. Másnap felforraljuk. Tűzről levéve belekeverjük a többi hozzávalót. Ha jól kihűlt gombócokat formálunk belőle és a közepébe belenyomunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű