50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
5 dkg füstölt szalonna,
1 dl víz,
1 ek mustár,
1 tk paradicsompüré,
csípős paprika és törött bors ízlés szerint,
só
1. A csirkemájat metéltre vágom.
2. A füstölt szalonnát ugyancsak vékony csíkokra vágom és kiolvasztom, majd hozzákeverem a májat.
3. Pár percnyi pirítás után aláöntöm a vörösbort, belekeverem a mustárt, a paradicsompürét, a csípős paprikát és a törött borsot.
4. Jól összeforralom, időnként megkeverem.
5. Csak akkor sózom meg, amikor az étel elkészült.
6. Burgonyalepény a hozzáillő köret, de a salátáról sem szabad megfeledkezni.
1. A csirkemájakat fűszerezzük majoránnával, sóval, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk. 2. Egy tűzálló tálba tesszük, és meleg sütőben 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyak ELŐKÉSZÍTÉSE lollipop-hoz: A szárnyvégeket levágjuk, a szárnytőt és a középső részt használjuk fel. 1•Szárnytő előkészítése: A csirkeszárny felső részén csak egy cson...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAprítsuk fel nagyobb darabokra a hagymát, paprikát és adjuk hozzá a chili paprikát. Keverjük össze a fokhagymát, citromlevet, cayenne borsot, a köményt és adjuk hozzá a zöldségekh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirke mellet felkockázzuk,a hagymával és a fűszerekkel egy pörkölt alapot készítünk. 2. Ha már puha a hús,bele reszeljük a sajtot és átforraljuk a tejföllel.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz