1 kg főtt bab (konzerv is lehet)
1 kg csont nélküli tarja
10 dkg füstölt szalonna
4 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanál barna cukor
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt bors
só
A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolgó folyadékot folyamatosan pótolva, lefedve majdnem puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát, és addig kevergetjük, míg borostyános színt nem kap. Ráöntjük a babot kb. 2 dl főzővízzel együtt (a konzervet a levével). A kisebb kockákra vágott, lehúzott héjú paradicsommal, a reszelt fokhagymával és a kakukkfűvel ízesítjük, ha kell, adunk még hozzá sót és borsot is. Visszatesszük bele a tarját, és a legkisebb lángon, lefedve még 30 percig főzzük.
Friss kenyérrel tálaljuk.
♥ aki szereti, csilit vagy erős paprikát is tehet bele.
♥ A kakukkfű mellett oregánóval és bazsalikommal is fűszerezhetjük.
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://hobbikert.hu/magazin/bemutatjuk-a-legismertebb-padlizsaneteleket.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombóchoz tartozó alapanyagokat összegyúrom. Kóstoljunk,hogy kellőképpen sós-e. Akkor sokkal finomabb,ha a hagymát előbb olajon megpirítom. A konzervparadicsomot összekevere...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés A hentes tokány elkészítéséhez először a húst vékony 2-3 cm hosszú csíkokra vágom és a sóval, borssal, pici kockára vágott foghagymával az olajon kérgesre pirítom. Foly...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű