Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg csont nélküli csülök
» 1 kg köröm
» 3 fej nagyobb vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 1 nagy ek sertészsír
» 1,5 tk pirospaprika
» só
» őrölt kömény
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük,A lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,rádobjuk a körmöket és visszatesszük a tűzre és megpirítjuk.Hozzáadjuk a többi fűszert, felöntjük vízzel és puhára főzzük.Ekkor belenyomjuk a fokhagymát és még öt percig főzzük (eddigre remélhetőleg már elfőtt a leve és csak a finom szaft maradt )
Sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Mikor megvesszük a körmöt ,vágassuk fel 2-3- darabba
Lereszeljük a cukkinit megsózzuk, közben egy lábasban vizet forralunk teszünk bele sót, egy teáskanál olajat és kifőzzük a tésztát. A lecsepegtetett tésztát kivajazott tepsibe ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megpároljuk, majd serpenyőben fűszerezett tejföllel (2dl) (fokhagyma, paprika, bors) összekeverjük. Tepsibe tesszük a felét, rá mehet u1 virsli, száraz kolbász, főtt to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPizzatésztát vékonyra nyújtjuk, egymástól egyenlő távolságra camembert csíkokat teszünk. A tésztát felvágjuk, a sajtot belecsomagoljuk. Egyenként baconba tekerjük, majd megkenjük o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, bedörzsöljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű