Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg csont nélküli csülök
» 1 kg köröm
» 3 fej nagyobb vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 1 nagy ek sertészsír
» 1,5 tk pirospaprika
» só
» őrölt kömény
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük,A lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,rádobjuk a körmöket és visszatesszük a tűzre és megpirítjuk.Hozzáadjuk a többi fűszert, felöntjük vízzel és puhára főzzük.Ekkor belenyomjuk a fokhagymát és még öt percig főzzük (eddigre remélhetőleg már elfőtt a leve és csak a finom szaft maradt )
Sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Mikor megvesszük a körmöt ,vágassuk fel 2-3- darabba
Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájat apróra vágom, a zsiradékon átforgatom, majd víz hozzáadásával puhára főzöm. Nem kell az összes levet elfőzni róla. A végén sózom és bőven meghintem morzsolt majoranná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra, és ízlés szerint daraboljuk fel. (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően, és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kis olajban megdínszteljük, majd beletesszük a darálthúst megfűszerezzük, és f...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes