Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg csont nélküli csülök
» 1 kg köröm
» 3 fej nagyobb vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 1 nagy ek sertészsír
» 1,5 tk pirospaprika
» só
» őrölt kömény
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük,A lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,rádobjuk a körmöket és visszatesszük a tűzre és megpirítjuk.Hozzáadjuk a többi fűszert, felöntjük vízzel és puhára főzzük.Ekkor belenyomjuk a fokhagymát és még öt percig főzzük (eddigre remélhetőleg már elfőtt a leve és csak a finom szaft maradt )
Sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Mikor megvesszük a körmöt ,vágassuk fel 2-3- darabba
A krumplit szeleteld vagy kockázd fel, főzd meg. A füstölt szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra A hagymát vágd apróra. A szalonnát süsd pirosra, tedd hozzá a hagymát, resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kiss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. Lepirítjuk a baconkockákat. Mézet, mustárt, sót, borsot összekeverjük, beleforgatjuk a felkockázott húst. És puhára pároljuk a húsleves levével. Mikor puhára...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA megmosott krumplit héjában megfőzöm, de csak majdnem teljesen puhára. Közben mellette egy másik lábosban megfőzöm a tojásokat is, 5 perces keménytojásra, majd mindkettőt hagyom l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű