♥ TÉSZTA:
1/2 dl tej
0,7 dl víz
1 csapott kk só (2g)
2 csapott kk cukor (5g)
2 tojás
7,5 dkg liszt
4,5 dkg vaj
♥ KRÉM:
1/2 l tej
4 tojássárga
9 dkg cukor
4 dkg maizena (kukorica keményítő)
vanilia kivonat v. vanília rúd
♥ CSOKIÖNTET
15 dkg fekete csoki
15 dkg tejszín
♥ FÁNK:
Melegítsd elő a sütőt 180°-ra
Egy főzőedénybe öntsd a tejet, vizet, sót, cukrot és a vajat, tedd fel a tűzre. Amikor a keverék elkezd forrni, vedd le a tűzről, egyszerre öntsd bele a lisztet és keverd el gyorsan, amíg homogén tésztát kapsz. Egy percre tedd vissza a tűzre és állandó keverés közben szárítsd a tésztát. Vedd le a tűzről és egyenként beledolgozva add hozzá a tojásokat : sima, selymes fényű homogén tésztát kell
kapnod. Töltsd a tésztát 1 nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj 2-3 cm átmérőjű kis halmokat.
Told be a sütőbe 30 percre anélkül, hogy közben kinyitnád a sütőajtót.
♥ KRÉM:
Melegítsd fel a tejet forrásig. Keverd a tojássárgákat habosra a cukorral és a vaníliával, majd add hozzá a maizenát.
Folytonos keverés mellett vékony sugárban öntsd a tojásos keverékre a forró tejet. Tedd vissza az egészet a főzőedénybe,
és tedd újra lassú tűzre, állandóan keverve. Néhány perc múlva a krém besűrűsödik. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, majd tedd a frigóba.
♥ CSOKIÖNTET:
Melegítsd forrásig a tejszínt, majd öntsd a darabokra tört csokira. Hagyd 2-3 percig, majd jó alaposan keverd át egy habverővel.
A tésztához A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojások sárgáját,a kristálycukrot és aforró vizet robotgéppel jól kikeverjük. A lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNégy lapot sütünk, kihűl majd megkenjük a krémmel, de 1 lapot lekvárral. A ½ l tejből a vaníliás cukorból és a rétes lisztből krémet főzünk. Majd összekeverjük a porcukorral és a v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA zsírt, a sót és a cukrot a vízzel együtt felforraljuk. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a lisztet, és rövid ideig még a tűzhelyen tartva kavarjuk, égetjük a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű