4 egész csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
1 kicsi zellergumó
1 közepes padlizsán
60 dkg burgonya
2 szál sárgarépa
10 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
1 tk. mustár
2 közepes fej hagyma
fél dl olaj
A római tálat beáztatjuk kb.2 órával a használat előtt.
A burgonyát, a padlizsánt, a répát, a zellert, és a hagymákat, apró kockára vágjuk. A tálból kiöntjük a vizet, beleöntjük az olajat, és az elkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kézzel összekeverjük.
A combokat több helyen bevágjuk és a zöldségekre fektetjük. Ízlés szerint bedörzsöljük a mustárral és a fűszerekkel, majd ráhelyezzük a bevagdosott szalonnaszeleteket. Rátesszük a tál tetejét és betesszük a még hideg sütőbe.Bekapcsoljuk, és 170°-on addig sütjük, amíg a combok megpuhulnak. Ekkor levesszük a tál tetejét, és addig pirítjuk, míg a combok picit megpirulnak. Ha kivesszük a sütőből, fa deszkára tegyük, ne hideg tartóra mert megrepedhet.
1. A húst a rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. 2. Megsózva, megborsozva félrerakjuk. 3. A hagymát megtisztítjuk, fi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: kb 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű