Családireceptkönyv.hu

Római tálban sült csirkecombok zöldséggel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
1 kicsi zellergumó
1 közepes padlizsán
60 dkg burgonya
2 szál sárgarépa
10 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
1 tk. mustár
2 közepes fej hagyma
fél dl olaj

Elkészítés:


A római tálat beáztatjuk kb.2 órával a használat előtt.
A burgonyát, a padlizsánt, a répát, a zellert, és a hagymákat, apró kockára vágjuk. A tálból kiöntjük a vizet, beleöntjük az olajat, és az elkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kézzel összekeverjük.
A combokat több helyen bevágjuk és a zöldségekre fektetjük. Ízlés szerint bedörzsöljük a mustárral és a fűszerekkel, majd ráhelyezzük a bevagdosott szalonnaszeleteket. Rátesszük a tál tetejét és betesszük a még hideg sütőbe.Bekapcsoljuk, és 170°-on addig sütjük, amíg a combok megpuhulnak. Ekkor levesszük a tál tetejét, és addig pirítjuk, míg a combok picit megpirulnak. Ha kivesszük a sütőből, fa deszkára tegyük, ne hideg tartóra mert megrepedhet.

Római tálban sült csirkecombok zöldséggel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros tejfölös csirke
Mustáros tejfölös csirke

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtszószos rántott csirkemell
Sajtszószos rántott csirkemell

A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Tejszínkrémes sült csirkemell Toscan módra
Tejszínkrémes sült csirkemell Toscan módra

1. A csirkemell darabkákat sózd meg és pirítsd le az olívaolajon - 3-5 perc elegendő hozzá. Akkor jó, ha a hús kívül aranybarna és már középen sem nyer és puha. Ha már jó, emeld ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk