Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor, kókuszos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 14 darabra
♥ TÖLTELÉK:
70 g kókuszreszelék
35 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
165 ml kókusztej
20 g kókuszzsír (kókuszolaj)
♥ BEVONÁS:
100 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
10 g kókuszzsír (kókuszolaj)

Elkészítés:


A kókusztejet, cukrot, vaníliás cukrot egy edénybe mérjük, felforraljuk.
Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és addig főzzük folyamatos keverés mellett a tölteléket, míg a víz nagyja kifő belőle és formázható masszává válik. Hozzákeverjük a kókuszzsírt is és hagyjuk teljesen kihűlni a masszát.
Miután kihűlt, a kezünkbe veszünk egy nagyobb diónyi mennyiséget és kis hengeres, szaloncukor alapokat formázunk a masszából. Nálam ez jól formázható volt, de ha kicsit lágynak bizonyulna, akkor kevés kókuszreszeléket adhatunk még hozzá. Amint megformáztuk a masszát, berakjuk 10 percre hűteni a kis hengereket.
Vízgőz felett csokit melegítünk a kókuszzsírral, majd a hűtőből kivéve, belemártogatjuk a kókuszos szaloncukrokat a csokiba. Legegyszerűbben úgy oldhatjuk meg, ha villára rakjuk őket és így mártjuk a csokiba.
Tányérra tesszük őket, vagy becsomagoljuk színes papírokba

Szaloncukor, kókuszos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerűbb marcipános stollen (Gizi)
Egyszerűbb marcipános stollen (Gizi)

A mazsolát keverjük össze a rummal, hagyjuk pár órát állni, hogy magába szívja, majd csepegtessük le. ( Érdemes a sütés előtti estén összekeverni, és egy éjszakát állni hagyni.)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SAJTOS ZÖLDSÉGES SÜLT PISZTRÁNG
SAJTOS ZÖLDSÉGES SÜLT PISZTRÁNG

A PISZTRÁNGOT BEFŰSZEREZZÜK ÉS BESÓZZUK ÉS KÉT ÓRÁN KERESZTÜL ÁLLNI HAGYJUK.. A HAGYMÁT A PAPRIKÁT A PARADICSOMOT MEGPUCOLJUK ÉS FELSZELETELJÜK... AZ OLAJAT BELEÖNTJÜK A TEPSIBE...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mézeskalács szelet
Mézeskalács szelet

A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvétra  Sonkába töltött finomság
Húsvétra Sonkába töltött finomság

Őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és az aljára sonkát teszünk (Maradjon meg 3 db a tetejére). A tejfölt és a majonézt összekeverjük. Az uborkát, a sárgarépát, a főtt tojást,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk