1/2 kg pulykamell
30 dkg gomba
1 nagy pohár tejfel
2 nagy hagyma
pár szál snidling (elmaradhat)
3 evőkanál olaj
1/2 pohár víz
só,
bors
Vágd fel csíkokra a pulykamellet, majd élénk tűzön jól pirítsd meg. Tisztítsd meg, vágd fel a hagymát és olajon dinszteld meg egy akkora edényben, amiben majd minden hozzávaló elfér. Sózd és borsozd ízlésed szerint, majd add hozzá a húst és 1/2 pohár vizet. Enyhe tűzön főzd néhány percig, majd add hozzá a tejfelt. Hagyd főni 5 percig.
Mosd meg, tisztítsd meg majd aprózd fel a gombát, és ha használsz, akkor a snidlinget is. Add ezeket is az ételhez, lassú tűzön főzd tovább 5 percig. Meleg tányérokba tálald egy csésze basmati rizzsel.
Hogy ízesebb legyen, a 1/2 pohár vízbe 1 leveskockát is tegyél.
Ha nem szereted a snidlinget, kiválthatod petrezselyemmel vagy turbolyával.
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő:A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majo...
Elkészítési idő: 30 percA csirkemájakat hártyáitól, az epemaradványoktól és a vércsomóktól megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel a vizet leitatjuk, fűszerezzük. A szokásos módon először lisztbe, majd fe...
Elkészítési idő: