6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
2 paradicsom hámozva
4 gerezd fokhagyma
1 kk darált pirospaprika
1 kk mustár
1/2 doboz sör
só,
bors
olaj
törött bors
1 kk Vegeta
1/2 pohár tejfel
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvágom, a hagymát felkarikázom és olajjal kikent tepsibe teszem.
Közéjük vegyítem a felkockázott füstölt szalonnát is.Kézzel jól megforgatom az egészet az olajban, kevés vegetát is eloszlatok rajta. A húsokat átkenem olajjal, sózom, borsozom és ráteszem a burgonyára.
A 2 paradicsomot, 1kkanál mustárt a törött borssal, 4 gerezd fokhagymával, 1 kkanál Vegetával 1/2 pohár tejfellel és a sörrel turmixgépben összeforgatom. Ráöntöm a húsra. 45-50 percen át 180 fokos sütőben lefedve fólia alatt sütöm,majd a tetőt (fóliát) levéve 15-20 percig fólia nélkül. Sütési hőfok:220° légkeveréssel.
Sütés közben a húsokat megforgatjuk hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szoros...
Elkészítési idő:Az előkészített csirkemelleket vízszintesen elvágjuk két felé. Sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat a szeleteknek. (Ennél a faja sütésnél én nem szoktam bekenni sem ol...
Elkészítési idő:A csirkemelleket megmossuk, csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük fehér borral, és puhára pároljuk, majd ha a bo...
Elkészítési idő: 30 perc