Családireceptkönyv.hu

Töltött csirkecomb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csirkecomb
olaj
sör
2 szelet kenyér
2 vöröshagyma
30 dkg gomba
2-3 csirkemáj
fokhagyma

ételízesítő
bors
petrezselyemzöld
3 tojás

Elkészítés:


A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A kenyeret hidegvízben áztatjuk.
Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket. Hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, 2 gerezd reszelt fokhagymát, 2 kávéskanál sót, 1 kávéskanál ételízesítőt, 1 kávéskanál borsot és összedolgozzuk.(pár percig átsütöm a tölteléket, amíg jól összeáll)
A csirkecombok bőre alá tölteléket rakunk. A húsokat egy kizsírozott tepsibe helyezzük, kevés vízzel felöntjük, majd alufóliával letakarjuk
200-220 fokon kb. 40 percig sütjük, utána beletesszük a tepsibe a tölteléket, ha maradt. Tovább sütjük lefedve, kb. 30 percig, majd sörrel meglocsoljuk és további 10 percig alufólia nélkül pirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Lehet csirkemájat is kaparni a töltelékbe, úgy még finomabb

Töltött csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Rakott csirke
Rakott csirke

Tűzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikára vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól beszórt csirkehúst,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos kínai csirke
Szezámmagos kínai csirke

A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölben pácolt csirkemell
Tejfölben pácolt csirkemell

Tojásokat felverjük,hozzákeverjük a tejfölt,fokhagymát és a fűszereket. A húst szeletekre vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor sütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-gombás rizottó
Csirkés-gombás rizottó

Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni. Megmossuk, megszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk