menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán lencsés egytál


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg lencse
15 dkg kolozsvári szalonna
2 fej hagyma
1 szál füstölt kolbász
0,5 – 1 l alaplé (húsleves)
1 kis doboz sűrített paradicsom
só, bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom

Elkészítés:


A lencsét előző este beáztatjuk, de ha elfelejtettük, akkor meleg vizet rátöltve másfél óra alatt szépen átázik.

A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a kolbászt karikára. Kanálnyi zsiradékon kiolvasztjuk a szalonnát, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a kolbászkarikákat, kissé azt is megpirítjuk. Felöntjük
az alaplével és beletesszük a lencsét. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy két ujjnyira ellepje a lencsét. Megfűszerezzük és csendesen főzzük 20-30 percig. A lencse sokkal hamarabb megpuhul, mint a bab, ezért rendszeresen nézzünk rá, nehogy szétfőzzük. A főzeléknél hígabb, a levesnél sűrűbb legyen, hogy eredményesen kúrálja esetlegesen másnapos gyomrunkat.

A lágyabb ízek kedvelőinek tejfölt is készítünk az asztalra, de anélkül az igazi.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ apró szemű fehér babból is megfőzhetjük, úgy is nagyon finom lesz.
♥ Ha van maradék főtt, füstölt húsunk, azt is belekockázhatjuk, de a sok kolbász miatt amúgy sem érezzük üresnek.

Toszkán lencsés egytál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Töltött burgonya
Töltött burgonya

A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell Joghurtos Fokhagymás Bundába
Csirkemell Joghurtos Fokhagymás Bundába

csirkemell-->csíkokra+sózom. Bunda: tojás+joghurt+liszt+só+paprika+bors+fokhagyma+víz-->palacsinta tészta állagú-->olajba kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizses-gombás zúza
Rizses-gombás zúza

A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát (ha szegfűgomba, akkor egészben). Megpárolom, hozzáadom a r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből
Sajtos tócsni maradék krumplipüréből

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a lisztet, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a sót. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk