Hozzávalók:
A raguhoz:
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg friss gomba
2 paradicsom
2 kisebb fehérpaprika (vagy zöldpaprika)
só
bors
őrölt kömény
pirospaprika
olaj
kis darab füstölt szalonnabőrke
3-4 dl víz
A gombóchoz:
50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
őrölt kömény
pirospaprika
A tálaláshoz:
tejföl
Elkészítése:
Elkészítjük a gombócokat: a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a húshoz adjuk, fűszerezzük, jól eldolgozzuk az egészet és diónyi gombóckákat készítünk belőle (kb. 22-24 gombócot kapunk).
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a gombócokra fehér kérget sütünk, majd félretesszük őket. A raguhoz a vöröshagymát, fokhagymát, fehér paprikát, paradicsomot és gombát szeleteljük, összevágjuk.
Abban a serpenyőben, amelyben a gombócokat sütöttük megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük.
Ehhez adjuk a gombát, a paradicsomot, a fehér paprikát, a szalonnabőrkét és fedő alatt addig főzzük, míg levet enged a gomba.
Ekkor az egészet felengedjük a vízzel, beletesszük a gombócokat és főzzük tovább, míg a gombócok teljesen megpuhulnak. Ha szükséges még ízesítjük. Tejföllel meglocsolva tálalju
A pacalt többszöri átmosás, és egyszeri forrázás után csíkokra vágom. Egy 8-10 literes edényben a zsíron a szalonnát kisütöm, majd a hagymát, és a fokhagymát megfonnyasztom, megh...
Elkészítési idő: 5 óra1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük. 2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy köze...
Elkészítési idő:1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: