Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bólyi meggyes-túrós


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
1/2 sütőpor,
1/2 citrom reszelt héja,
22 dkg porcukor,
1/2 kg túró,
2 vaníliás cukor,
10 dkg vaj (vagy margarin),
5 dl tej,
3 tojás, meggybefőtt vagy mazsola

Elkészítés:


Alaposan elkeverjük a liszteket, sütőport, cukrot, citromhéjat. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36) szórjuk. Elosztjuk rajta a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot és a meggyszemeket (meggy helyett lehet mazsolával is készíteni). Befedjük a maradék lisztes keverékkel és rádaraboljuk a vajat.
A tejben elkeverjük a tojásokat és a tetejére öntjük.
180 C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres tiramisu
Epres tiramisu

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
3 bit sütés nélkül
3 bit sütés nélkül

A sűrített tejből karamellt készítünk. Dobozos esetén így járunk el, tubusos esetén pedig így. A kész karamellt langyosra hűtjük. A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarka barackos szelet
Tarka barackos szelet

Elkészítés menete 1Tészta: A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert átszitált lisztet, majd elkeverjük, a tésztát pedig két rés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseszkó szelet
Cseszkó szelet

A kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk