10 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
1/2 sütőpor,
1/2 citrom reszelt héja,
22 dkg porcukor,
1/2 kg túró,
2 vaníliás cukor,
10 dkg vaj (vagy margarin),
5 dl tej,
3 tojás, meggybefőtt vagy mazsola
Alaposan elkeverjük a liszteket, sütőport, cukrot, citromhéjat. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe (22x36) szórjuk. Elosztjuk rajta a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot és a meggyszemeket (meggy helyett lehet mazsolával is készíteni). Befedjük a maradék lisztes keverékkel és rádaraboljuk a vajat.
A tejben elkeverjük a tojásokat és a tetejére öntjük.
180 C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Az egészet elkevered és jó fajta serpenyőn kisütögeted. A serpenyő ne legyen túl forró, közepesen vagy alacson hőfokon kell tartani, fél merőkanálnyit kell a serpenyő közepére ten...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban robotgéppel összedolgozom Folpakba csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem Kinyújtom kb 1/2 cm vastagra és kekszkinyomóval formázom sütőpapíros tepsibe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük, a tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben, a lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm. - Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű