Tésztához:
6 tojás fehérje,
10 dkg cukor,
20 dkg darált dió,
5 evőkanál liszt,
1 kiskanál sütőpor
20 dkg fehér csokoládé
5 evőkanál olaj
Krémhez:
20 dkg dió darabokra vágva,
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
6 tojás sárgája
Tetejére:
20 dkg csokoládé,
5 evőkanál olaj
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem. A diót a liszttel és a sütőporral összekevertem, majd óvatosan a habba forgattam. A masszát sütöpapirral bélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Kicsit hűlni hagytam, majd a tetejére kentem az 5 kanál olajjal elkevert olvasztott csokoládét.
A krémhez 5 kanál cukrot karamellizáltam, hozzáadtam a vajat majd gyors kevergetés mellett a megmaradt cukorral elkevert tojások sárgáját és besűrítettem. Legvégül belekevertem a darabos diót amit megpergeltem kissé,mielőtt felvágtam. Kihűtöttem majd a csokoládé tetejére kentem . Tetejét bevontam az 5 kanál olajjal elkevert olvasztott csokoládéval.Néhány órára hűtőbe raktam, majd forró vízbe mártott késsel szeleteltem.
Ezt a süteményt nagyon sokan készítik Erdélyben.Egy ismerősömnél ettem pár éve, ő egy román magazinból írta ki a receptjét de akkor nem kértem el, így amikor a tavasszal megláttam Ottis blogján rögtön tervbe vettem.Ha nem is sikerült akkor rögtön,de a hétvégén csak elkészült. Elkészítették még: Gál Edith ,sedith , Alíz
Aki szereti a dió-karamell párosítást,az ne hagyja ki,mert nagyon finom sütemény.A tésztára azért nem került fehér csoki,mert valami úton -módon a kamrámból eltűnt a 2 tábla fehér csoki és csak akkor vettem észre,amikor már a sütés közepében voltam,így oda is barnát tettem.A csokitolvajt majd meglesem,csak visszatér még:)
. A diókrémhez a tejet a porcukorral fölforraljuk. A diót beleszórjuk, elkeverjük, a tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A jól megmosott citrom reszelt sárga héjával és a rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon megkívántam az édességet valamelyik nap és kigondoltam egy receptet, majd 10 perc alatt összedobtam. 1 tojásból és egy adag csokis fehérjeporból masszát csináltam. Adtam...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejet a pudinggal felfőzöm + a 20 ek cukor. Ha kihűlt a tejfölt hozzákeverjük habverővel. A tepsi aljára tesszük a sütit, erre a pudingos krémet és a lecsurgatott gyümölcsöt. Als...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük és robotgéppel összedolgozzuk a vajjal és a kávéval. Egy sütőformába öntjük, jól elsimítjuk és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a krém. A tejszínhabot felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű