fél l habtejszín, 1 dl tej, 2 érett banán, fél citrom leve, 45 g menta levél, 5 e.k házi citromdzsem, 175 g tejföl, ízlés szerint cukor, díszítéshez szeletelt mandula
Alufóliával kibéleljük a formákat. A banánt megpucoljuk, összedaraboljuk, hozzáadjuk a tejet, és összemixeljük, majd elkeverjük benne a fél citrom levét. 300 ml tejet felverjük, és hozzáöntjük a banános folyadékot. A massza felét elosztjuk a 2 forma alján, és belerakjuk őket a fagyasztóba. A menta leveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és belerakjuk a turmixba. Hozzáadjuk a tejfölt és a citromdzsemet, majd alaposan összemixeljük őket. Felverjük a maradék tejszínt is, és a citromos – mentás masszát hozzáöntjük, majd alaposan összemixeljük őket. A zöld masszánkat elosztjuk 2 formában. A formákat 5-10 percre visszarakjuk a fagyasztóba, és a maradék banános masszát is elosztjuk a két formában.
Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti édesítővel, illetve a vaníliával. Morzsold szét a jeges málnát Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet os...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat tegyük egy tálba és robotgéppel pépesítsük. A krémet tegyük egy zárható műanyag dobozba és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Néha keverjük meg. Amikor teljesen megdermedt...
Elkészítési idő: 1 óra8 tojást szétválasztani fehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a tejszínhabot, vaníliás cukrot a tejjel felverjük. A tejfölt a tejszínhabot a tojássárgáját mindent összekeverjük...
Elkészítési idő: