300 gr eper
120 ml tej
100 ml habtejszín
40 gr porcukor
1 ek citromlé
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leszárítgatjuk, kisebb darabokra aprítjuk, majd egy zárható tetejű műanyag dobozban betesszük a fagyasztóba 2 órára.
A tejet és a tejszínt szétosztjuk a jégkockatartóba, de még jobb szilikonos bonbonformába, és szintén betesszük a fagyasztóba 2 órára.
Az idő letelte után kivesszük, turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, és alaposan, jó habosra összeturmixoljuk. Ha több időt töltött az eper, a tej és a tejszín a fagyasztóban, akkor a kivétel után várjunk egy keveset, és csak utána turmixoljuk, mert nem fog vele bírni a gép.
A kapott epres lé már így is fogyasztható, mint jégkása, de beleöntve egy műanyagtálba, vagy őzgerincformába, visszatéve a fagyasztóba, egy kis idő után már fagyiként tálalható.
Tálalás előtt néhány percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen adagolni. A kiadagolt fagyi tetejét megszórhatjuk egy kevés pirított mandulával vagy mogyoróval, apró csokidarabokkal.
1. 3 tojásfehérjét habnak felverünk 20 dkg cukorral. 2. Hozzáadunk fél liter tejszínt és tovább verjük. 3. Beleteszünk 2 vaníliás cukrot, 1 tejfölt és a 3 tojás sárgáját....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKészítsünk elő egy olyan tálat/edényt, amit majd vízgőz fölé tudunk tenni. Egy nagy tálba tegyünk jeges vizet, hogy le tudjuk majd rögtön hűteni a krémet. Üssük bele a tojássárgák...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. 2. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe (vagy k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma felének keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A babapiskótát fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófa segítségével apróra törjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű