300 gr eper
120 ml tej
100 ml habtejszín
40 gr porcukor
1 ek citromlé
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leszárítgatjuk, kisebb darabokra aprítjuk, majd egy zárható tetejű műanyag dobozban betesszük a fagyasztóba 2 órára.
A tejet és a tejszínt szétosztjuk a jégkockatartóba, de még jobb szilikonos bonbonformába, és szintén betesszük a fagyasztóba 2 órára.
Az idő letelte után kivesszük, turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, és alaposan, jó habosra összeturmixoljuk. Ha több időt töltött az eper, a tej és a tejszín a fagyasztóban, akkor a kivétel után várjunk egy keveset, és csak utána turmixoljuk, mert nem fog vele bírni a gép.
A kapott epres lé már így is fogyasztható, mint jégkása, de beleöntve egy műanyagtálba, vagy őzgerincformába, visszatéve a fagyasztóba, egy kis idő után már fagyiként tálalható.
Tálalás előtt néhány percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen adagolni. A kiadagolt fagyi tetejét megszórhatjuk egy kevés pirított mandulával vagy mogyoróval, apró csokidarabokkal.
1. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. 2. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa négercsápot rakj bele egy 1600 fokos vízbe
Elkészítési idő: 1 év Nehézség: NehézAz epret mossuk meg, daraboljuk fel, és a cukorral, citromlével együtt turmixoljuk össze. (Nem kell pépesre, maradjanak benne nagyobb darabok.) Keverjük hozzá a tejet és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vaníliarúd belsejét kapard ki és a tejjel valamint a tejszínnel együtt forrald fel. A tojássárgákat alaposan elegyítsd össze a cukorral. A felforralt tejet óvatosan keverd a krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű