- 2 dl habtejszín
- nyírfacukor
- 1/2 tk. vanília
- 20 dkg fagyasztott málna
Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti édesítővel, illetve a vaníliával.
Morzsold szét a jeges málnát
Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!
Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!
Keverd össze egy nagy tálban vagy habüstben a kávét, a tojásokat a cukorral és a vaníliával, majd tedd fel főni. Mialatt felfő, folyamatosan kevergesd. Ha kihűlt, óvatosan add hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbanánokat egyenként alufóliába csomagolom, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm - ekkora a héjuk teljesen megfeketedik. Hagyom a fóliában kihűlni, majd óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tegyük egy tálba és robotgéppel pépesítsük. A krémet tegyük egy zárható műanyag dobozba és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Néha keverjük meg. Amikor teljesen megdermedt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mascarponét a tejszínnel és a házi bodzaszörppel összeturmixoljuk, hogy csomómentes legyen. A 25 g vízből és a 80 g cukorból 118 fokos cukorszirupot készítünk. Ezt cukorhőmérőv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz