- 2 dl habtejszín
- nyírfacukor
- 1/2 tk. vanília
- 20 dkg fagyasztott málna
Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti édesítővel, illetve a vaníliával.
Morzsold szét a jeges málnát
Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!
Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!
1. A tojás sárgát habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk a citromlevet, a mandulaaromát és a sót. További 1 percig keverjük. 2. Az összevágott gyümölcsöt turmixgépbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a cukrot és 2,5 dl tejszínt és a sót közepes lábosban felmelegítünk. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait és beletesszük a rudat is. A maradék tejszínt egy nagy tálba öntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát összemorzsoljuk, a tejjel és.a rummal simára keverjük. Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejsíznt, és vízzel kiöblített formában 3-4 órára lefagyasztjuk. Fagyaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyemasszát a cukorral habosra kavarjuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. 2. Addig kevergetjük, amíg csomómentes nem lesz. 3. Előveszünk egy edényt, ha (lehet j...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz