- 2 dl habtejszín
- nyírfacukor
- 1/2 tk. vanília
- 20 dkg fagyasztott málna
Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti édesítővel, illetve a vaníliával.
Morzsold szét a jeges málnát
Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!
Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!
A tejszínt a mézzel és a vaníliával összeforraljuk, az összetört csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd robotgép segítségével felhabosítjuk. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlufóliával kibéleljük a formákat. A banánt megpucoljuk, összedaraboljuk, hozzáadjuk a tejet, és összemixeljük, majd elkeverjük benne a fél citrom levét. 300 ml tejet felverjük, és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCukrott karamellizáljuk, ha kész hozzá adjuk a margarint elkeverjük, aztán apránként a tejszínt is belekeverjük, végén kap egy csipet sót.Hűtőben pihentetjük. 330 ml tejszín habbáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: az epret hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten. Egy kisebb lábasban kis fokozaton felforraljuk az epret 100 g porcukorral, majd hozzáadjuk az ételfestékport és botmixer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű