1,5 bögre cukor (a bögre 2 dl-es)
2 tojás
3 dl tej
3 bögre finomliszt
2 dl napraforgóolaj
1 csomag sütőpor
csipet só
1 kg cseresznye
4 e.k. vaj (olvasztott)
2 e.k. cukor
szóráshoz cukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A hozzávalókat a cseresznye kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként kisebb adagokban.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. Magozott cseresznyével a tetejét megszórjuk. Kb 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a tetejét cukorral.
Elkészítése: A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. tojások, tej, cukor --> habosra verjük 2. belemegy a sütőporos liszt 3. tepsibe öntjük, tetjén eloszlatjuk a cukros kókuszreszeléket 4. 175°-on megsütjük. 5. amint kivettük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű