4 tojás, 20 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 10 ek. víz, 2 kávésk. nescafé, 1 sütőpor
Krém: 3 dl tej, 3 púpos ek. liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás (el is hagyható), 2 vaníliás cukor, 20 dkg margarin, vagy vaj
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit kizsírozunk, lisztezünk.
A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit. A lisztet, a diót és a sütőport keverjük össze.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3-val kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva, 2-3 részletben dolgozzuk bele a kávét és a száraz hozzávalókat. Ezután óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot. Öntsük a tepsibe és kb. 25 perc alatt süssük meg. Tűpróba!
Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A cukrot, lisztet, tojást keverjük csomómentesre a tejjel. Főzzük sűrű krémmé, majd a végén keverjük hozzá a vaníliás cukrokat is. Folpackkal takarjuk le úgy, hogy közvetlenül nyomkodjuk rá a krémre, így nem fog bebőrösödni. Ha már langyosra hűlt, dolgozzuk össze a habosra kevert margarinnal, vagy vajjal. Kenjük a közben kihűtött piskótára és szórjuk meg tortadarával, de bevonhatjuk csokimázzal is.
A rizst megmosom, és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha beszívta a vizet, hozzáöntöm a tejet, sózom, és gyakran kevergetve megfőzöm. Ha tej is elfogyott alóla,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk. 2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekevertem a sütőporral és a porcukorral. Összemorzsoltam a vajjal, beledolgoztam a tejet és a rumot is. (Ha nem akarna összeállni a tészta, tegyünk hozzá még egy kis...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni a tésztát. Ezt követően háromszor hajtogatjuk, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Megkenjük tojássárgájával, és reszelt sajtot szórunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű