1. réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3. réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4. réteg: 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.
Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
Magház kiszúróval, vagy éles késsel távolítsuk el az almák magházát. Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét (közben 1-2 ek tejet is keverhetünk hozzá), majd forgassuk össze a morzsáv...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA szalalkálit elkeverjük langyos tejben. Hozzátesszük a többi hozzávalóhoz, jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat kinyújtjuk, majd kisütjük. Amíg hűlnek a lapok, elkész...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fehér csokit törjük apró darabokra, facsarjuk rá egy citrom levét, tegyük egy tálba. A babapiskótát daráljuk meg. Egy edényben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat. Kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű