20 db kosárka sült ki belőle.
Ha vékonyabban béleljük a formát,akkor 30 db lesz belőle.
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
5 dkg darált dió
2 tojássárgája
1 ek. rum
8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 ek. méz
A krémhez:
40 dkg gesztenyepüré
6 dkg porcukor
1/2 dl rum vagy aroma ( ízlés szerinti mennyiségben)
3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
1 dl tejszínhab
5 dkg csokiforgács
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kiolajozott kis kosár formákat kibéleljük egyenként.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni és óvatosan kiemeljük őket.
A gesztenyemasszát a porcukorral,rummal krémesre keverjük és hozzáadjuk a keményre vert tejszínt és azzal is jól kiverjük.
Habzsákba szedjük a krémet és a kosárkákat megtöltjük.
A tejszínhabot keményre verjük és a gesztenyés krémre nyomjuk.
Csokiforgáccsal díszítettem.
Rum helyett rumaromával is dolgozhatunk,hogy a gyerekek is fogyaszthatják.
A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg keksz, 10 dkg őrölt dió, 1 evőkanál liszt, fél dl tej, 2,5 dkg kakaó, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű