40 dkg liszt
25 dkg vaj v. margarin vagy 20 dkg zsír
4 tojás sárgája
1/2 sütőpor
Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
4 tojás fehérje
A tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk fél cm vastagra nyújtjuk majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A cukrot a tojás fehérjével gőz fölött kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a darált diót.
A krémből apró halmokat teszünk a tésztakorongokra és ezzel együtt megsütjük.
Ha megsült kettőt lekvárral összeragasztunk majd porcukorba hempergetjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a lisztet és a tejet hozzáadva, habverővel állandóan kevergetve, gőzön sűrűre főzzük. A gázról levéve, még forrón h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a langyos tejbe morzsold bele a szintén langyos élesztőt. Adj hozzá egy kiskanál cukrot és meleg helyen futtasd fel. Közben egy nagy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste összeállítani a tésztát és reggelig folpackba csomagolva a hűtőben pihen Ekkor kb. fél cm vastagságúra nyújtom, közepes pogikiszúróval kiszaggatom, 160 C°-on légkeveréssel,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA tésztához a vizet a zsírral, vaníliás cukorral és a sóval felteszem melegedni. Ha elolvadt a zsír , tovább a tűzön tartva, folyamatos keverés mellett hozzáadom a lisztet. Addig k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű