50 dkg liszt, 16 dkg cukor, 7 dkg zsír, 2 tojás, 3 e.k méz, 1 k.k szódapor, 3 e.k tej, 4 lapot sütünk.
Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, kikeverjük, 4 dl tej, 2 k. liszt, 3 k. cukor sűrű krémet főzünk.
Ha kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap.
Tetejére porcukor.
1. A tojások fehérjét felverjük, az édesítőt kanalanként adagoljuk hozzá, kemény habbá verjük. A sárgáit egyenként beledolgozzuk,hozzáadjuk a narancslét végül a darált diót is óvat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a tojások sárgájával, dagasztófejjel ellátott robotgépbe tesszük, rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hűtőszekrén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a vizet, a sót, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon folyamatosan addig keverjük, amíg össze nem áll a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyemasszát, kekszet, tejszínt és likőrt összegyúrom, majd rudakat formázok a masszából. 2. Sütőpapírra rakom és a fagyasztóban enyhén megdermesztem. 3. A csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű