5 tojásból piskótát készítünk.
Lap: 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 e.k víz, 1 tojás sárgája, 1 k.k szódabikarbóna, annyi tej, hogy gyúrható legyen. Ebből 2 lapot sütünk.
Krém: 3 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1 ½ db margarin. Ezt kikeverjük. 2 pudingot felfőzünk 7 dl tejjel, ha kihűlt összekeverjük a margarinos masszával.
Lap, krém, piskóta, krém, lap, vékony krém, 10 dkg durvára vágott dió, + 1 e.k cukor karamellizálva rácsurgatjuk a tetejére.
7 db tojásfehérjét a cukorral habosra kavarni 7 db tojássárgáját az olajjal kikavarni, a lisztet elkavarni a sütőporral kakaóval és a dióval ezeket össze kavarni és tepsibe...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: NehézA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kandírozott gyümölcsöket finomra aprítjuk. A cukrot, a mézet és a vajat a tejszínnel alacsony lángon kissé felmelegítjük – 2 perc elegendő. Hozzákeverjük a mandulát és a gyümölc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágom (az aljára talpat vágok, a magházat kikanalazom) és elhelyezem szép sorban egy kivajazott tepsiben. A málnát lecsöpögtetem, ha fagyos volt, belekanalazom a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű