Családireceptkönyv.hu

Fahéjas keksz


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg laktózmentes vaj
25 dkg nádcukor
2 db tojás
6 g fahéj
2 csipet só
36 dkg teljes kiörlésű búzaliszt

Elkészítés:


Habverővel a vajat és nádcukrot habosra kevertem.
Hozzáadtam a fahéjat kevertem egy kicsit és a tojásokkal is jól összekevertem.
A sót a liszttel elkevertem és fakanállal kevertem a vajas krémhez.
Diónyi göböket formáztam, tepsire rendeztem és villával mintát nyomtam a tetejére.

Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Figyelni kell a sütési időre.

Fahéjas keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Zabpalacsinta
Zabpalacsinta

Összekeverjük. Serpenyőben kisütjük, egy kevés olajat teszünk alá. Kb. 10 db palacsinta lesz belőle.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Különleges diós sütemény
Különleges diós sütemény

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Sütőpapírral kib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zürichi Kenyér
Zürichi Kenyér

A tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk