25 dkg laktózmentes vaj
25 dkg nádcukor
2 db tojás
6 g fahéj
2 csipet só
36 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
Habverővel a vajat és nádcukrot habosra kevertem.
Hozzáadtam a fahéjat kevertem egy kicsit és a tojásokkal is jól összekevertem.
A sót a liszttel elkevertem és fakanállal kevertem a vajas krémhez.
Diónyi göböket formáztam, tepsire rendeztem és villával mintát nyomtam a tetejére.
Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütöttem.
Figyelni kell a sütési időre.
A 6 tojásos piskótát a szokott módon elkészíted. Amikor megsült a piskóta és még meleg, nedves konyharuhára borítom, majd feltekerem és így hagyom egy percet. Visszatekerem, megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel,ráöntjük a piskótát, és közepes lángon sütjük. Majd megvárjuk még kihűl. Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tűzről levesszük, hozzáadunk 2 tasak Turista tejport és 1 tasak puffasztott rizst Folpackkal kibélelt őzgerinc vagy más formába tesszük, a tetejét is betakarjuk, kihűlés után...
Elkészítési idő: 10 perc. Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kezd el felverni, amikor félkemyény, kanalanként add hozzá az édesítőt és verd fel nagyon kemény, fényes habbá. A diót, a darabokra tört csokit és a nyílgyökérpor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű