Családireceptkönyv.hu

HÓFEHÉRKE


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 10 dkg porcukor, késhegynyi szódabikarbóna, 1 tojás, 1/2 dl tej

Krém: 6 dl tej, 15 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg margarin

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátán 180 °C-os sütőben 8 percig sütjük. Ne barnítsuk meg!
A krémhez a lisztet és a cukrot a tejben sűrűre főzzük és elkeverjük benne a vaníliás cukrokat. Ha langyosra hűlt, jól kikeverjük a kihabosított margarinnal.
A krémet a tésztalapok közé kenjük, porcukorral a tetejét megszórjuk. Éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hatlapos – Anyukám jut eszembe erről a hatlaposról
Hatlapos – Anyukám jut eszembe erről a hatlaposról

60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FŰSZERES VÖRÖSBORBAN PÁCOLT KÖRTE FAGYLALTTAL
FŰSZERES VÖRÖSBORBAN PÁCOLT KÖRTE FAGYLALTTAL

A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Lábasba rakjuk, felöntjük a fűszeres vörösborral. Fontos, hogy a bor ellepje a gyümölcsöt, amennyiben kevés, pótoljuk vízzel. Felforr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés ostya - OK
Gesztenyés - Gesztenyés ostya - OK

1. Egy lábosban a kristálycukrot, a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. 2. Ezután beletesszük a margarint, a felengedet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos kugló
Citromos kugló

A tojások sárgáját kikeverem a 2 féle cukorral,hozzáadom az olajat,tejet ,sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját és a kifacsart levét. Géppel jól összedolgozom,majd a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk