Tészta:
50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
3 tojás sárgája,
1 sütőpor,
kis tej
Krém:
1 tésztalap összemorzsolva,
1/2 dl rum,
1/2 pohár langyos tej,
1 e.k. lekvár,
10 dkg margarin,
15 dkg porcukor, 1
0 dkg darált dió,
1 e.k. kakaópor
Tetejére:
3 tojás fehérje,
30 dkg cukor,
tortadara
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez az egyik tésztalapot összemorzsoljuk és a rummal elkevert tejjel meglocsoljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lekvárt, diót, kakaót. A két masszát összekeverjük és a 2 lap közé kenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral, vízgőz felett kemény habbá verjük (kb. 5 perc) és a felső tésztalapra kenjük.
9 nagy almát pucoltam és kockáztam fel amit 1 dl vízzel, 9 púpos ev.kanál kr.cukorral, 1 ev.kanál friss citromlével, 1 ev.kanál van.cukorral, 1 kavéskanál fahéjjal tettem oda főzni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverem, majd legalább fél órára a hűtőbe teszem állni. Ezután lehet sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kionatot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes