Tészta:
50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
3 tojás sárgája,
1 sütőpor,
kis tej
Krém:
1 tésztalap összemorzsolva,
1/2 dl rum,
1/2 pohár langyos tej,
1 e.k. lekvár,
10 dkg margarin,
15 dkg porcukor, 1
0 dkg darált dió,
1 e.k. kakaópor
Tetejére:
3 tojás fehérje,
30 dkg cukor,
tortadara
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez az egyik tésztalapot összemorzsoljuk és a rummal elkevert tejjel meglocsoljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lekvárt, diót, kakaót. A két masszát összekeverjük és a 2 lap közé kenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral, vízgőz felett kemény habbá verjük (kb. 5 perc) és a felső tésztalapra kenjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradék...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA tojást, lisztet, sót és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és a vajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni. Kenjünk ki eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. Az anyagokat jól összegyúrjuk. 30 percig hideg helyen pihentetjük....
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyű