150 g vaj
150 g porcukor
késhegynyi vaníliapor
1 citrom héja
2 db egész tojás
250 g liszt
Tölteni:
házi sárgabarack lekvár
Tetejére:
olvasztott csokoládé
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
A sütőt 190 fokra előmelegítem.
A sima csöves habzsákot előkészítem.
Vajat, vaníliát, porcukrot kézi robotgéppel habosra keverem.
Egyenként hozzáadom a tojás sárgákat és a reszelt citromhéjat, elkeverem a tésztát.
Végül hozzáadom a lisztet és spatulával homogénre keverem.
Sima csöves habzsákba teszem a tésztát és sütőpapírral fedett tepsire apró korongokat nyomok.
Két tepsivel egyszerre sütöm. Légkeverésen
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 8-10 perc alatt sülnek meg. Nem kell barnára sütni! Akkor jó, ha a széle picit pirulni kezd.
Amikor kihűlnek, házi sárgabarack lekvárral kettesével összeragasztom a korongokat.
Olvasztott csokoládéval díszítem a tetejét. 38 db Néró sütemény lett ebből a mennyiségből.
A búzadarát megfőzzük a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 50 gram porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. A sütőt bekapcsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalükat jól összegyúrni két részre osztani. Vékonyra lenyújtani, majd a dínsztelt almát rárakni. A másik tésztát kinyújtani, az almára rárakni, 1 tojással a tetejét megkenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 2,5 dl víz Elkészítése:Egy tálba beletesszük a mákot, kókuszt, sütiport, fahéjat, aztán tojást bele, víz jól elkeverjük, mehetnek rá az édesítőszerek . Én szilikonos muffin form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagyobb mikrózható bögrében vagy műzlis tállkában a fenti sorrendben jól összekeverem. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű