20 dkg liszt,
10 dkg zsír,
5 egész tojás,
2 dl forró víz hozzáadjuk a zsírt
Ha a zsír elolvadt és a vízforró, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig kavargatjuk, amíg összeállt, ez 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk
egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön – külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra 1 cm távolságra dió nagyságú halmokat rakunk. Tetejét simára igazítjuk. A tésztát 1 óráig pihentetjük, 15 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni 15-20 perc sütés után még 10 percig csendesebb tűznél ropogósra sütjük.
Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelked...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba mérjük és jól összegyúrjuk. Kb. egy órán át hideg helyen pihentetjük, majd elkészítjük a kis rudakat. Lecsippentünk egy darabot a tésztából, lisztezett des...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom. Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót. Sima tésztát gyúrok belőle. Nem kell keleszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűHagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű