20 dkg liszt,
10 dkg zsír,
5 egész tojás,
2 dl forró víz hozzáadjuk a zsírt
Ha a zsír elolvadt és a vízforró, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig kavargatjuk, amíg összeállt, ez 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk
egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön – külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra 1 cm távolságra dió nagyságú halmokat rakunk. Tetejét simára igazítjuk. A tésztát 1 óráig pihentetjük, 15 percig a sütő ajtaját nem szabad kinyitni 15-20 perc sütés után még 10 percig csendesebb tűznél ropogósra sütjük.
A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krém elkész...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 von 16 Heize den Ofen bei 140 °C Ober- und Unterhitze (120 °C Umluft) vor. Wenn du zwei Bleche hast, nutze am besten Umluft– so kannst du zwei Bleche auf einmal hineinschieben....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű