Tészta: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 6 tojás sárgája. (Ha kívánja a tészta még egy kevés tejföl.)
Hab: 6 tojás fehérje, 22 dkg porcukor
Krém: 4 dl tej, 4 k. liszt, 1 tojás
25 dkg porcukor, 1 cs. margarin, 2 cs. vaníliás cukor
A tésztához valókat összegyúrom, majd 3 egyenlő részre osztva, cipó alakúra formálom. Kinyújtom téglalap alakúra mind a hármat. Sütőpapírra, sütőlapra vagy tepsi hátoldalára helyezem őket. A habhoz valókat gőz felett kemény habbá verem. Mind a három – nyerslap tetejét megkenem a felvert habbal, majd megszórom a durvára vágott dióval. Világos színűre sütöm mindhármat. A krémhez való tejet, lisztet és egész tojást jól kikeverem, majd folyamatos keverés mellett lassú tűzön megfőzöm. A krémhez való porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral simára keverem, majd a kihűlt lisztes főzettel összekeverem. Az első kihűlt lapot megkenem a krém felével, majd ráhelyezem a második lapot, azt megkenem a maradék krémmel, majd ráhelyezem a harmadik lapot.
Előző nap előkészítem a citrom krémet. Öntsük a citromlevet, reszelt héja, a cukrot és a tojás egy serpenyőbe, és keverjük össze. Olvaszd fel a fehér csokoládét egy edénybe. Mel...
Elkészítési idő:Előmelegített sütőben, 180 fokon 50-60 perc a sütési idő (sütő függő). Csak akkor vágjuk fel ha már kihűlt. Költség csökkentésként quinoa helyett kölessel is elkészíthető! 10...
Elkészítési idő:A tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: