Tészta: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 6 tojás sárgája. (Ha kívánja a tészta még egy kevés tejföl.)
Hab: 6 tojás fehérje, 22 dkg porcukor
Krém: 4 dl tej, 4 k. liszt, 1 tojás
25 dkg porcukor, 1 cs. margarin, 2 cs. vaníliás cukor
A tésztához valókat összegyúrom, majd 3 egyenlő részre osztva, cipó alakúra formálom. Kinyújtom téglalap alakúra mind a hármat. Sütőpapírra, sütőlapra vagy tepsi hátoldalára helyezem őket. A habhoz valókat gőz felett kemény habbá verem. Mind a három – nyerslap tetejét megkenem a felvert habbal, majd megszórom a durvára vágott dióval. Világos színűre sütöm mindhármat. A krémhez való tejet, lisztet és egész tojást jól kikeverem, majd folyamatos keverés mellett lassú tűzön megfőzöm. A krémhez való porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral simára keverem, majd a kihűlt lisztes főzettel összekeverem. Az első kihűlt lapot megkenem a krém felével, majd ráhelyezem a második lapot, azt megkenem a maradék krémmel, majd ráhelyezem a harmadik lapot.
A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta. A tojást, cukrot, margarint, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Három részre osztjuk, kinyújtjuk, majd egy tepsi hátán kisütjük kb. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót. Robotgéppel jó habosra kikeverjük. Végül óvatosan, egy fakanál segítségével belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük egy kb. 15 cm átmérőjű, műanyag mikrózható tálkában, majd 3 percre a mikróba tesszük. Ha kész van, kiborítjuk egy tányérra, meg lehet szórni kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű