Tészta:
10 dkg darált dió
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tojás
½ cs. sütőpor
1-2 ek. tejföl
Krém:
½ l. tej
4 ek. liszt
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor/2 kk. vanília aroma
20 dkg vaj/margarin
kevés baracklekvár
A tészta “száraz” hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és a tejfölt. Kicsit nehezen fog összeállni, de a végén keksztészta állagú lesz. Ha kész, félretesszük pihenni.
A krémhez a lisztet és a tejet sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és vaníliával habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük.
A tésztát vékonyan a formákba nyomkodjuk, egy sütőlemezre tesszük és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha megsültek kiborítjuk a formákból és még forrón, vékonyan megkenjük baracklekvárral.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és megtöltjük vele a formákat.
A végén olvasztott csokival díszítjük.
A megmosott cseresznyét kimagozzuk és félretesszük lecsöpögni. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzákeverjük a vajat is, majd hozzászitál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapír gy...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és az élesztővel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a pici sót, 1 tojást, a reszelt citromhéjat, és annyi narancslevet (frissen facsartat lehetőség szerint),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű