Tészta:
10 dkg darált dió
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tojás
½ cs. sütőpor
1-2 ek. tejföl
Krém:
½ l. tej
4 ek. liszt
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor/2 kk. vanília aroma
20 dkg vaj/margarin
kevés baracklekvár
A tészta “száraz” hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és a tejfölt. Kicsit nehezen fog összeállni, de a végén keksztészta állagú lesz. Ha kész, félretesszük pihenni.
A krémhez a lisztet és a tejet sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és vaníliával habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összekeverjük.
A tésztát vékonyan a formákba nyomkodjuk, egy sütőlemezre tesszük és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha megsültek kiborítjuk a formákból és még forrón, vékonyan megkenjük baracklekvárral.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és megtöltjük vele a formákat.
A végén olvasztott csokival díszítjük.
Nagyon egyszerű, mert mindent csak össze kell keverni és mehet is a kikent formába. 200 fokon 30-40 perc, félidőben 181 fokra csökkenteni a hőt.
Elkészítési idő:♥ MACARON. A mandulalisztet a porcukorral együtt megszitáljuk, és még szárazon a csipetnyi sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a pihentetett tojásfehérje felét (5,5 dkg-ot) és alapos...
Elkészítési idő:1. liszt + porcukor + m. fűszerkeverék + szódabikarbóna --> összekeverjük 2. enyhén olvasztott margarin + méz + tojás 3. villával átkavarjuk (kb. 1 perc) 4. kézzel tésztát...
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra