Tészta: 8 tojás fehérje,
8 e.k. porcukor,
8 e.k. liszt, 1 sütőpor
Krém: 8 tojás sárgája,
20 dkg cukor,
5 e.k. liszt,
2 vaníliás cukor,
4 dl tej,
25 dkg margarin
Tetejére: 1/2 l Hulala tejszín
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A krém hozzávalóit a margarin kivételével sűrűre főzzük és ha már csak langyos, hozzákeverjük a margarinhoz. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a piskótára.
A tejszínt jó keményre verjük és a krémre simítjuk.
4 tojásfehérjét krémes habbá verünk egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral. A 4 tojássárgáját kikeverjük 2 dkg marcipánnal és 1 evőkanál cukorral. 5 dkg lisztet elkeverünk 3 dkg é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük a cukorral, vaníliáscukkoral, sütőporral, kakaóval, majd jól összedolgozzuk a vajjal és a tojások sárgájával. Aztán két részre osztjuk, rúddá formázzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaptészta: a tojásokhoz hozzákeverjük a lisztet, sót, vizet, citromlevet és pár percig pihentetjük. Az alapanyagokat közepes méretű muffinformába rétegezzük az alábbiak szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk -a lisztet elmorzsoljuk a vajjal meg a tojásokkal,majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztős tejet ,a citromhéjat,csipet sót...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Közepes