Családireceptkönyv.hu

Madártej-szelet


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: 8 tojás fehérje,
8 e.k. porcukor,
8 e.k. liszt, 1 sütőpor

Krém: 8 tojás sárgája,
20 dkg cukor,
5 e.k. liszt,
2 vaníliás cukor,
4 dl tej,
25 dkg margarin

Tetejére: 1/2 l Hulala tejszín

Elkészítés:


A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

A krém hozzávalóit a margarin kivételével sűrűre főzzük és ha már csak langyos, hozzákeverjük a margarinhoz. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a piskótára.
A tejszínt jó keményre verjük és a krémre simítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
Krantz tekercs
Krantz tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia mákos pirított dióval
Francia mákos pirított dióval

A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján. A krémh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarpones répatorta
Mascarpones répatorta

A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Estike
Estike

♥Kávékrém készítése: A tejhez állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, cukrot. Folyamatosan keverve, takaréklángon sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk