1 kis pohár joghurt
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 e.k. cukor
70 dg liszt
5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd keverőtálban duplájára kelesztjük. Általában tejet kíván még és mivel én most elfelejtettem joghurtot és bele tenni, még többet vett fel.
Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítjük a vajat.
1. Alaposan ki kell dagasztani. 2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen. 3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazs...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűSzia! Igen. 60 dkg sima liszt, fél dl langyos tejbe két kockacukorral felfuttatott egy kocka élesztő, 20 dkg vaj /NEM MARGARIN/, 5 dkg házi zsír, 40 dkg sárga főtt burgonya jól átt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztógépbe mérjük bele, könnyű tésztát dagasztunk belőle. Az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem kell felfuttatni. Duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hideg tejet, az élesztőt, a tojások sárgáját kikeverjük. ◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az édesítőt és elmorzsoljuk a zsírral és a margarinnal. ◾️Ezután hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc + pihen Nehézség: Nehéz