1 kis pohár joghurt
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 e.k. cukor
70 dg liszt
5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd keverőtálban duplájára kelesztjük. Általában tejet kíván még és mivel én most elfelejtettem joghurtot és bele tenni, még többet vett fel.
Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítjük a vajat.
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk. Majd 1/2 órát kelesztjük lefóliázott tálban. Kelesztési idő elteltével 4 felé osztom a tésztát kb. 160 g lesz egy adag és 4 kis tálba légm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet megmelegítjük. A lisztet beleszitáljuk egy tálaba, a közepébe készítünk egy mélyedést. Ide beletesszük a cukor felét és az élesztőt, és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Nehéz-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk -egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük -Az almát meghámozzuk, durvára reszeljü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűFuttassuk fel az élesztőt meleg tejben, majd adjunk hozzá 0,5 kiskanál cukrot és 2 kanál lisztet. Addig keverjük amíg folyékony tésztát kapunk, majd tegyük meleg helyre 30 percre,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű