Családireceptkönyv.hu

MEGGYES PITE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 ek. tejföl, 1 tojás + 1 tojás sárgája a lekenéshez

Töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 1 vaníliás pudingpor, 2 dl víz, cukor ízlés szerint (kb. 3 ek.)

Elkészítés:


A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A töltelékhez a leszűrt meggylét, ami kb. 3 dl, kiegészítjük a vízzel 5 dl-re. Ebben a pudingport a cukorral elkeverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Kisodorjuk és a nyújtófa segítségével az egyik lapot a tepsibe terítjük. Ha a sütőpapíron nyújtjuk ki, könnyebb a tepsibe emelni. A tölteléket rákenjük és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. Tojás sárgájával lekenjük és villával több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon és ne púposodjon fel a teteje. Kb. 35-40 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pite meggyes-mákos (paleo)
Pite meggyes-mákos (paleo)

A tojásokat kézi habverővel egyneműre keverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük. Én 170 Celsius – fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Gesztenye torta
Gesztenye torta

A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmasajt
Birsalmasajt

Megmossuk a birsalmákat és eltávolítjuk a magházakat. Feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi és puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük az almákat és botmixerrel pürésítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk