Tészta: 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 ek. tejföl, 1 tojás + 1 tojás sárgája a lekenéshez
Töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 1 vaníliás pudingpor, 2 dl víz, cukor ízlés szerint (kb. 3 ek.)
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A töltelékhez a leszűrt meggylét, ami kb. 3 dl, kiegészítjük a vízzel 5 dl-re. Ebben a pudingport a cukorral elkeverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Kisodorjuk és a nyújtófa segítségével az egyik lapot a tepsibe terítjük. Ha a sütőpapíron nyújtjuk ki, könnyebb a tepsibe emelni. A tölteléket rákenjük és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. Tojás sárgájával lekenjük és villával több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon és ne púposodjon fel a teteje. Kb. 35-40 percig sütjük.
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az egy evőkanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csipet sóval, és beledagasztunk még egy evőka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, pogácsákat formázni belőle és mindegyik közepébe egy kis mélyedésbe egy szem meggyet tenni. Sütőt előre jó forróra melegíteni, majd kis lángon 15 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű