Családireceptkönyv.hu

Csodapalacsinta


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.
A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el!). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.

Megfőzzük a vanília pudingot: vanília pudingpor, 3 evk cukor, fél liter tej.
Langyosan a piskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük.

Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.

Megfőzzük a csoki pudingot is: csoki pudingpor, 3 ek cukor, fél liter tej. Langyosan a palacsintákra kenjük.
A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csoki puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

A puncs pudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük.

Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!

Elkészítés:


Csodapalacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Hókifli 2
Hókifli 2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vaníliakrémes, gyümölcsös pavlova
Vaníliakrémes, gyümölcsös pavlova

A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós csokis csúsztatott palacsinta
Diós csokis csúsztatott palacsinta

A tojásokat kettéválasztjuk és a 6 dkg cukorból teszünk bele egy bő kanálnyit, habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral és vaníliával kikavarjuk. A lisztet és a tejet lass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karamellás sós mogyorós tiramishu (Zé)
Karamellás sós mogyorós tiramishu (Zé)

A karamellszószhoz a cukrot felolvasztjuk a vízzel és egy csipet sóval, megkaramellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Visszarakjuk még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk