Az alaphoz:
0,5 kg darált keksz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
20 dkg darált dió
rum vagy rumaroma
2-3 adag kávé
A talpához:
1-1,5 csomag Albert keksz
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás vagy puncsos pudingpor
12 dkg margarin
cukor ízlés cukor
Az összeállításhoz:
lekvár
kókuszreszelék
Elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport csomómentesre, majd sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A margarint kb 13 dkg porcukorral habosra keverjük (ízlés szerint lehet bele több vagy kevesebb cukrot is tenni).
A margarinos krémet jól kikeverjük a pudinggal, majd kihűtjük.
Az alaphoz a hozzávalókat annyi kávával gyúrjuk össze, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.
Elővesszük a szétnyitható formát, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából diónyi golyót elveszünk, beletesszük a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedést készítünk bele, melybe pudingos krémet töltünk.
Egy kekszet vékonyan megkenünk lekvárral, a kész sütit formástól rátesszük, majd szétnyitjuk a formát és kész is a süti.
A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el
-a krémhez megfőzzük a vaniliás pudingot 4 dl tejben + 2,5 kanál cukorral -aztán ugyan igy járunk el az eperízű pudigal is -hülni hagyjuk -a tésztához a tojások sárgáját a cu...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Közepes2 Ek kakaópor ezt langyosra melegítjük simára keverünk, hozzáadunk kb 45--50 dkg lisztet és 4 lapot sütünk. 20* 35 ös tepsi hátulján, 180 f - on, kb 8 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba öntjük és elvegyítjük egymással. A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadunk egy kicsit a lisztes keverékből is. A puha vajat is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű