8 tojás
18 dkg porcukor
6 dkg kakaó
1,5 e.k. liszt
3/4 m.k. szódapor
Krém:
1 tojás
2 e.k. liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és sütjük.
Krém: A tojást a liszttel és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. A margarint a porcukorral és a vaníliás porcukorral kikeverjük. A két krémet összekeverjük. 2/3-ad részébe kakaót teszünk .
A tésztát melegen feltekerjük. Ha kihűlt megtöltjük először fehér, majd csokis krémmel.
Kívül is csokis krémmel bevonjuk.
A reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, lisztet és a sütőport. A rózsaszín tésztánál a tojáshoz és a cukorhoz hozzáadjuk az ételfestéket, habbá verjük, és ezután kerü...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítjuk, megfelezzük, az egyik felébe morzsoljuk a friss élesztőt és 1 teáskanál cukorral elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk. Közben a szobahőmérsékletű liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű