menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai fahéjas tekercs


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej
3 dkg élesztö
10 dkg cukor
10 dkg vaj
csipetnyi só
2 egész tojás
65 dkg liszt
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:

10 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg mascarpone

Elkészítés:


Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat a lisztet az élesztőt egy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. , majd 1 óra alatt hagyjuk duplájára kelni.

Közben összekeverjük a töltelékhez a barna cukrot és a fahéjat.

A megkelt tésztát kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és jó szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, vékony pengéjű késsel 4 cm széles szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és letakarva további 20 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Míg sül a tekercs, elkészítjük a mázat: a vajat és a mascarpone a cukorral habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón rájuk kenjük a mascarpone mázat.

Amerikai fahéjas tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

Két darab 29,5x11x4 cm-es gyümölcskenyér sütőm van. Kivajazom, kilisztezem és a lisztet jól ki kell ütögetni belőle. A nagy darabos aszalt gyümölcsöket és a csokoládét is kis k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Zucotto
Zucotto

A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és a cukrot, majd elkezdjük habbá verni. Mikor már majdnem kemény hozzáadjuk a tojássárgáját is, majd a lisztet. Nagyobb méretű tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Villámgyors kakaós csiga
Villámgyors kakaós csiga

1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az öt legjobb csokoládékrém
Az öt legjobb csokoládékrém

Csokoládékrém – Elkészítése: 4 tojássárgájából 150 g porcukorral gőz fölött sűrű krémet főzünk. 100 g vajat habosra kikavarunk, 3 rúd puhított csokoládéval és belekeverjük a félig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk