40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12 dkg zsírral,
12 dkg cukor
1 tojás
tejföl
Krém
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
máz
4 evőkanál viz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, és egyenként, lapokban kisütjük.
Krém: 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra kavarunk, majd 5 dl tejben 2 evőkanál cukorral, 4 púpozott evőkanál liszttel krémet főzünk, amit hideg vízbe állítva állandó keverés mellett kihűtünk.
A vajkrémmel összekeverjük, majd elfelezzük. Egyik felébe kakaót és rumot, a másik felébe vaníliás cukrot teszünk. A kétféle krémmel kenjük meg a tésztát úgy, hogy az alsóra a kakaós krémet tesszük, erre ráborítjuk a második lapot, amire a vaníliás krém jön.
Beborítjuk a harmadik lappal. Erre jön a máz: 4 evőkanál vizet 4 evőkanál cukorral felforralunk, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót. A tűzről levéve 6 dkg vajat keverünk bele, és még melegen bevonjuk vele a tésztát.
a tésztához a cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük. A sütőport a liszttel összekeverjük és apránként felváltva a tejjel, állandó keverés mellett elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát alaposan mossuk meg, majd áztassuk be.A darált diót és a nyírfacukor port késes robotgépben néhányszor forgassuk át, hogy teljesen finom port kapjunk. Adjuk hozzá a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg lisztet, 15 dkg zsírral, vagy 20 dkg margarinnal, 1 dkg elmorzsolt élesztővel/amit elkeversz egy kevéske tejben, de nem kell felfuttatni/, 1 egész tojással és késhegynyi szó...
Elkészítési idő: 1,20 óra Nehézség: Közepes