40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12 dkg zsírral,
12 dkg cukor
1 tojás
tejföl
Krém
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
máz
4 evőkanál viz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, és egyenként, lapokban kisütjük.
Krém: 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra kavarunk, majd 5 dl tejben 2 evőkanál cukorral, 4 púpozott evőkanál liszttel krémet főzünk, amit hideg vízbe állítva állandó keverés mellett kihűtünk.
A vajkrémmel összekeverjük, majd elfelezzük. Egyik felébe kakaót és rumot, a másik felébe vaníliás cukrot teszünk. A kétféle krémmel kenjük meg a tésztát úgy, hogy az alsóra a kakaós krémet tesszük, erre ráborítjuk a második lapot, amire a vaníliás krém jön.
Beborítjuk a harmadik lappal. Erre jön a máz: 4 evőkanál vizet 4 evőkanál cukorral felforralunk, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót. A tűzről levéve 6 dkg vajat keverünk bele, és még melegen bevonjuk vele a tésztát.
Két lapnak nyújtjuk. Az elsőre lekvárt teszünk, majd a krémet, rá a másik lapot, tetejére máz. Máz: 4 tojássárgáját 20 dkg porcukorral kikeverjük. Amíg meleg tésztára ráönteni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt melegítsd be 190 fokra (nem légkeverés). Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a fűszereket. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy keverőtálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Beletesszük a tojássárgáját, tejet és vaníliát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaót, sót és fokozatosan adag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot összekavarom, hozzáadom a margarint, a mézet, s ezeket habosra keverjük. A lisztbe belekavarom a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, majd apránként hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes