50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 30 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, citrom héja, 2 k. tejföl, tejjel összegyúrjuk, 2 lapot sütünk.
Töltelék: 60 dkg keksz darabokra törni, 4 dl forralt tej, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 2 e.k kakaó, 2 k. baracklekvár, 1 cs. vaníliás cukor, rum, meggy, mazsola, feketekávé -> összegyúrjuk és a két lap közé kenjük.
Máz: 35 dkg porcukor 1 egész citrom leve, fél cs. puncs puding, 3 k.k forró víz
Készre készítjük a süteményt.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd megszórjuk egy csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tejfölt is hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Egy zacskóba csomagolva egy éjsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyát, a tejet, a tápióka keményítőt, a vaníliás édesítőt, a sót és a garit tedd turmixgépbe és keverd teljesen simára. Öntsd egy kis fazékba, alacsony lángon kevergetve főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az eritrittel krémesre keverjük, míg ki nem fehéredik. A fehérjékből kemény habot verünk. Végül a sárgáját, a f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt kicsit felfuttatni. A lisztet, a zsiradékkal, ami szoba hőmérsékletű legyen, összemorzsolni, a közepébe 1 egész tojás és egy sárgáját ütni, és bele az élesztős tejet. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű