50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 30 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, citrom héja, 2 k. tejföl, tejjel összegyúrjuk, 2 lapot sütünk.
Töltelék: 60 dkg keksz darabokra törni, 4 dl forralt tej, 10 dkg cukor, 1 citrom leve, 2 e.k kakaó, 2 k. baracklekvár, 1 cs. vaníliás cukor, rum, meggy, mazsola, feketekávé -> összegyúrjuk és a két lap közé kenjük.
Máz: 35 dkg porcukor 1 egész citrom leve, fél cs. puncs puding, 3 k.k forró víz
Készre készítjük a süteményt.
8 dkg cukrot, a kakaóport, a lisztet, 0,5 dl hideg tejet és a tojások sárgáját egy habverővel simára keverjük. A darabokra tördelt csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az elő...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport egy nagy tálban jól elvegyítem, hozzáadom a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és darált diót is, majd a margarint. Mikor kezd összeállni összegyúrom, egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a te...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot is. Ha a pi...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű