2 póréhagyma,
2 dl tejszín,
2 krumpli,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 leveskocka,
csipet bors,
só
A póréhagymát pucold meg, és vágd karikára. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábasban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy-két percig. Engedd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Tedd hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit, és főzd kb. 15 percig.
Ha a krumpli puha, vedd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Kezdd ismét forralni, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára. Várd meg, amíg rottyan néhányat. Ha sűríteni szeretnéd, egy evőkanál lisztet is keverhetsz a tejszínhez.
A hagymát forró olajra dobom, majd az apróra vágott gombát, répát, fehérrépát megdinsztelem rajta. Felöntöm vízzel, majd mikor félig megfőtt a répa belerakom a zellerzöldet és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval (vagy éles késsel) kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az ub...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű1. Az átválogatott, megmosott babot előző este beáztatjuk vízben. 2. Másnap a megmosott, megtisztított répát, petrezselymet, karalábét hosszabb darabokra vágjuk és egy fazékban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt. A tortillalapoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű