2 póréhagyma,
2 dl tejszín,
2 krumpli,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 leveskocka,
csipet bors,
só
A póréhagymát pucold meg, és vágd karikára. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábasban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy-két percig. Engedd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd. Tedd hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit, és főzd kb. 15 percig.
Ha a krumpli puha, vedd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Kezdd ismét forralni, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára. Várd meg, amíg rottyan néhányat. Ha sűríteni szeretnéd, egy evőkanál lisztet is keverhetsz a tejszínhez.
A tojásokat megfőzzük. A majonézt kikeverjük a mustárra, sóval, borssal, tejföllel és a citromlével. A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és kikaparjuk a sárgájukat....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes5 dkg zsírban 1/2 fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk 1 kanál vöröspaprikát, 5 dkg lisztet rászórunk, 4dl tejfellel feleresztjük, felforraljuk, sózzuk, tűzálló tálba öntjük.Z...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajthoz: A camembert-t vágjuk 4 felé. Készítsük elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A tojást egy csipet sóval kicsit keverjük össze. Először a lisztben forgassuk meg....
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű