13 dkg sűrített tej (cukrozott)
7 dkg cukor
dkg méz
4 dkg vaj
2 késhegynyi szódabikarbóna
fél rúd vanília
6 dkg fehér csokoládé
A sűrített tejet, a cukrot, a mézet, a vajat, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart magjait egy nagyobb lábasba tesszük, és alacsony lángon folyamatosan keverve melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad.
Ha a cukor elolvadt, nagyobbra vesszük a lángot és folyamatosan keverve addig főzzük a masszát, míg a barnás-karamellás színű lesz, besűrűsödik kissé. A térfogata ahogy a sűrített tej elkezd forrni, megnő kissé, majd ismét visszacsökken.
Kb. 116 fokra előmelegítjük. Pár percet hagyjuk hűlni, majd belekeverjük az apróra vágott fehér csokit, amivel addig keverjük, míg teljesen el nem olvad.
Ekkor sütőpapírral bélelünk ki egy kisebb sütőkeretet vagy tepsit, valamint szögleteset és úgy 1 cm vastagon elterítjük, benne a karamellát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Ezután szeleteljük.
a tejbe feloldjuk a cukrot, majd minden hozzávalót összekeverünk. a tetejére felolvasztjuk olajban a csokit és ráöntjük.
Elkészítési idő: 15 percA piskótát megsütjük és kettévágjuk. A teteje részt fel lehet használni bárminek, vagy csak magában megenni. Mangó mousse: Ehhez a darabolt mangót homogénre pürésítjük, botmixerre...
Elkészítési idő:Keverjük össze a hozzávalókat. Melegítsük fel az olajat és kanállal szaggasunk bele fánkokat. Süssük pirosra őket. Szedjük papírtörlőre. Hintsük meg porcukorral. Tálalhatjuk lekvár...
Elkészítési idő: 1 óra