13 dkg sűrített tej (cukrozott)
7 dkg cukor
dkg méz
4 dkg vaj
2 késhegynyi szódabikarbóna
fél rúd vanília
6 dkg fehér csokoládé
A sűrített tejet, a cukrot, a mézet, a vajat, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart magjait egy nagyobb lábasba tesszük, és alacsony lángon folyamatosan keverve melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad.
Ha a cukor elolvadt, nagyobbra vesszük a lángot és folyamatosan keverve addig főzzük a masszát, míg a barnás-karamellás színű lesz, besűrűsödik kissé. A térfogata ahogy a sűrített tej elkezd forrni, megnő kissé, majd ismét visszacsökken.
Kb. 116 fokra előmelegítjük. Pár percet hagyjuk hűlni, majd belekeverjük az apróra vágott fehér csokit, amivel addig keverjük, míg teljesen el nem olvad.
Ekkor sütőpapírral bélelünk ki egy kisebb sütőkeretet vagy tepsit, valamint szögleteset és úgy 1 cm vastagon elterítjük, benne a karamellát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Ezután szeleteljük.
A zabkekszet összetörjük, vagy aprítóban ledaráljuk. A túrót, a mascarponét, vaníliát és a porcukrot alaposan kikeverjük. Előveszünk négy poharat, szórunk az aljára kekszmorzsát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pornemű hozzávalókat átszitálom és alaposan összekeverem. A tojást, margarint és mézet jól kikeverem, majd fokozatosan hozzáadom a lisztes keveréket. A tésztát jól kidolgozzom, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A palacsintatésztához hasonlóan keverd össze a lisztet, tejet és a tojássárgákat. 2. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába. Tegyél a tésztába egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-2-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű