13 dkg sűrített tej (cukrozott)
7 dkg cukor
dkg méz
4 dkg vaj
2 késhegynyi szódabikarbóna
fél rúd vanília
6 dkg fehér csokoládé
A sűrített tejet, a cukrot, a mézet, a vajat, a szódabikarbónát és a vaníliarúd kikapart magjait egy nagyobb lábasba tesszük, és alacsony lángon folyamatosan keverve melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad.
Ha a cukor elolvadt, nagyobbra vesszük a lángot és folyamatosan keverve addig főzzük a masszát, míg a barnás-karamellás színű lesz, besűrűsödik kissé. A térfogata ahogy a sűrített tej elkezd forrni, megnő kissé, majd ismét visszacsökken.
Kb. 116 fokra előmelegítjük. Pár percet hagyjuk hűlni, majd belekeverjük az apróra vágott fehér csokit, amivel addig keverjük, míg teljesen el nem olvad.
Ekkor sütőpapírral bélelünk ki egy kisebb sütőkeretet vagy tepsit, valamint szögleteset és úgy 1 cm vastagon elterítjük, benne a karamellát, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Ezután szeleteljük.
1. A 4 tojás sárgáját 4 ek cukorral, 1 cs vaníliás cukorral fehérre keverem, úgy hogy 2 dl hideg tejjel fokozatosan hígítom. 2. A maradék tejet közben felforralom és a tojásos t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlajban kell kisütni. Kanállal bele kell szaggatni az olajba. Kakaós vagy fahéjas porcukorral hintjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felet összeolvasztom, ha beleteszem a lisztet is felfőzöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyék héját éles kés hegyével kereszt alakban bevágjuk, de vigyázzunk arra, hogy ne sértsük meg a gezstenye húsát. Egy nagyobb, keskeny peremű tepsit vagy sütőlapot béleljün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű